Storingen van draagbare telefoon type Twist 347 op 20 meter (14 Mhz)

Ik heb gedurende enkele dagen storing gehad op mijn Icom IC 703 op 20m.
Na lang zoeken ben ik op advies van ON4AUB  en ON4BB de zekeringen één voor één gaan uitschakelen en van zodra ik de zekering uitschakelde waarop mijn transceiver werkte was de storing weg. Dan heb ik  (uiteindelijk)  alle toestellen uitgeschakeld en was de oorzaak een draagbare telefoon met zijn lader. Als het toestel van de lader was verdween ook de storing.

Daarna heb ik de laders en telefoon van beneden boven aangesloten en was er geen storing. Uiteindelijk heb ik het toestel dat boven stond terug boven aangesloten en op zijn  lader geplaatst en de storing is terug gekeerd. Ik denk dat het de lader is want met een andere telefoon op die lader heb ik ook storing blijvend als hij effectief laad en impulsief (De storing is een herhalende cyclus van 8 seconden storing met een rustpauze van 2 seconden.) als de telefoon geladen is.
Mocht ik nog details of andere dingen vinden dan laat ik u deze zeker weten.
ON3JK

De set omvat een basisstation met twee extra handsets. Het is één van deze handsets die de storing veroorzaakte. Wat juist de storing veroorzaakt in de lader is onbekend en dient verder te worden onderzocht.(nb. één van de laders in combinatie met de handset geeft de storing de andere niet)