LED-flits ,voor stand “aan”

Dag alle zelfbouwers of andere batterij-gebruikers,

We gebruiken of bouwen heel wat toestellen waar batterijen als voeding aanwezig zijn . Dikwijls is het zo dat ze blijven aanstaan  met als gevolg volledig lege of zelf beschadigde batterij en altijd lastig als men het toestel vlug opnieuw wil gebruiken .

Daarom dit voorstel:

Een diode die periodisch een heel korte heldere flitst geeft als de batterij in bedrijf is . Dus telkens een waarschuwing dat het toestel “aan” staat .Het verbruik is minimaal en de schakeling is heel klein , heel goedkoop, en kan bijna overal ingebouwd worden. Gewoon achter de aan-af-schakelaar aansluiten , een gaatje in de behuizing voor de diode en het is ingebouwd . Bij het uitschakelen van het toestel is er geen verbruik meer .

Het alternatief is een schakeling die het toestel na een zekere tijd uitschakelt , maar deze blijft op zich een heel kleine stroom verbruiken .Of beide schakelingen samen .

In ieder geval is zal het niet meer zo vlug gebeuren dat men onverwacht een toestel neemt waarvan de batterijen totaal leeg zijn .

Het is maar een voorstel , voor de een nuttig , voor de andere nutteloos .

Marcel