Arduino CW decoder

Een aantal onder ons hebben zo Arduino kitje dat Maarten ooit nog eens heeft samengesteld. Het zou best zijn dat daar toch nog eens iets zou mee gedaan wordt. Naar een beschrijving in Electron en één en ander gevonden op tinternet  ik begonnen aan een CW-decoder.

Voor de durvers onder ons niet zo moeilijk om na te bouwen. De display is de 4 x 40 karakters van de kit. De sketch is te vinden op de site van WB7FHC.

Eens googelen met “WB7FHC software cw-decoder”. Zoals het nu is kun je al eens testen hoe goed het seinschrift wel is door een sleutel te verbinden met de morse key aansluiting. Wel beetje voorzichtig zijn want die zit rechtreeks op de D8 van de Arduino, geen spanning op zetten of andere domme dingen doen.

Volgende stap zal een toon decoder zijn om het audio uit de rx om te zetten naar de Arduino. Er moet ook nog een aparte  5V voeding komen om die van de Arduino beetje te ontzien.

Bijgevoegd het aansluitschema en een foto van mijn opstelling. De display op de foto is wel een ander model in een poging om daarmee ook leesbare tekst te bekomen. Daarvoor moet ik nog wat in die sketch gaan poken.

De voeding van 7 a 8V is helemaal niet kritisch.

Succes met de eventuele pogingen.

 

 

 

3 thoughts on “Arduino CW decoder

 1. Guido,
  heel heel goed idee !!! Mijn soldeerbout staat al warm om het na te bouwen .
  Wat ik tot nu niet kan met het kopje , zal die Arduino wel kunnen en we hebben het toch liggen .Intussen blijven we toch maar oefenen .
  Ben echt nieuwsgierig en ook wat ongeduldig.
  Guido, wens je er goede vooruitgang mee , 73.
  Marcel ON5MDM

 2. goed idee Guido, voorlopig enkele weken heel weinig tijd, maar zodra ik een gaatje heb dan begin ik eraan,dit kan inderdaad heel snel opgebouwd worden met het kitje van on3lol. op minder dan een half uur moet dat gefikst zijn.op een avond volgende week zal dat wel lukken.

  grtn
  Francois

 3. Hi Guido,

  ondertussen zijn mijn weken met weinig tijd voorbij. ik ben dan zoals beloofd begonnen aan dit projectje, en is dan ook al werkende op proefplank uiteraard, ik begin nu aan ontwerp voor een print te maken met enkel de atmegachip erop en het display en de tone decoder, zodanig dat het een compact geheel wordt. maar dat is allemaal voor tussendoor hee, ge weet dat nen gepensioneerde nie veel tijd heeft hee. hi. ik ben ook nog bezig met de magn loop. die is ondertussen ook al gerold. ik ga proberen om als ingang twee mogelijkheden te voorzien, 1 rechtstreeks met audiokabeltje zoals nu, en 1 met elektret microfoon, dit kan dan eenvoudig omgeschakeld worden met een extra schakelaartje.
  wordt vervolgd

  grtn
  Franco

Comments are closed.