Ingangskring 3.6 Mhz en MF- filters

  • Ingangskring: de ingangskring werd heel losjes ingekoppeld dmv van de VNWA. De VNWA meet op zijn ingang S11 met Real Z als meetparameter. Wat u uiterst rechts ziet is de opslingering van de ingangsspoel op zijn resonantie punt. Deze geeft een frequentie op op marker 1.
  • Een tweede meting , zelfde inkoppeling maar met de probe van de scoop 1/10 parallel op het ingangskring. Deze kruipt circa 500 Khz naar beneden. Marker 2.

  •  Tweede plot is de weergave van de MF filtertje op 460 Khz, gemeten uit het circuit. De VNWA staat in S2 mode waarmee de doorlaat karakteristiek kan worden gemeten. De doorlaatband tussen de 400 en 480 Khz werd gemeten.
  • Eerst werd de demping gemeten van beide R = 3.3 Khz (in /uit ), die in serie staan met de in en uitgang. Die geven een demping van circa 36.5 db. Deze waarde werd als referentie genomen , dit om de doorlaat demping “marker 1” te meten.
  • Er werden twee markers geplaatst ” 2 en 3 ” op de 3 dB punten.
  • de gebruikte capaciteit is 39 pF. Deze geeft de beste weergave kwa doorlaatdemping en steilheid van de flanken. ( maar weinig verschil met de 47 pF die gebruikt in onze toepassing.
  • De tweede curve is de weergave, zoals hierboven maar de in pin (1)/uit pin (6)verwisseld met pin (3) en pin (4), dit is namelijk de direct connection. Hier moet dus ook onze koppelcapaciteit opzitten. Indien de pinnen worden omgewisseld krijgt op een pak meer demping. Circa 12 dB. De kant waar de capaciteit komt te zitten, wordt aangegeven door de inkeping bovenaan de filters.
  • De 3 dB BW is circa 6 Khz
  • Centrum frekwentie is 462 Kz
  • Op circa 20 Khz boven onder is er een verwakking van 32 dB. Onderkant is 4 dB beter dan de bovenkant van de filter.