World Castle Award

WCA kort voor World Castle Award bestaat dit jaar 10 jaar. Daarvoor werden een programma opgezet waarvan alle details hier zijn terug te vinden.

Op deze website is zowat alles te vinden over het WCA programma.

BCF log

Begin dit jaar werd door de groep KOTA , staat voor Kempenzones On the Air het programma Belgian Castle@Fortresses opgericht.

Als referentie worden de WCA referenties gebruikt, deze beginnen met ON- gevolgd door 5 cijfers. Alle bestaande oude BCA referenties (beginnende met de afkorting van de provincie) werden gematcht met de nieuwe WCA referenties.Verder werden deze in kaart gebracht en zijn periferie ( 1000 meter) werd d.m.v. een cirkel aangegeven op de ONFF kaarten.

Ga naar ONFF region Maps, selecteer vervolgens de gewenste regio map, selecteer links boven het pijltje naar links, vervolgens vink je ” BCA_WCA ” aan. De cirkels komen te voorschijn op de map. Selecteer eventueel de gewenste ONFF -referentie aan of zoom in. Je kunt dan de detail zien van het ONFF gebied in functie van de WCA ON-xxxxx referentie.

Hoe vraag je een award aan.

Dit is alleen mogelijk via hun website. Belgian Castle@Fortresses werkt daarvoor samen met GMA.

Bovenaan de web staat een tab “Award check and download” Vul uw call in en druk op logsearch. U krijgt dan een tabel te zien met uw gewerkte WCA ON-xxxxx , met onderaan de tabel het aantal gewerkte refs, gevolgd door een opsomming van de awards waar uw criteria aan voldoet. Download vervolgens uw award. Rechts de award holders. Dit omvat alleen de awards verbonden aan de ON-xxxxx WCA referenties.

De WCA web kunt u een aantal internationale awards aanvragen.

Rechts ziet u staan WCA E-log search. Vervolgens komt op een nieuwe pagina.

Daar vult u uw call in, klik op search. U krijgt vervolgens een opsomming van uw gewerkte referenties. Rechts bovenaan staat in het blauw “Apply for your WCA award” Klik hierop, vul uw email adres in, daarna de verificatie code en klik op send. Een email bevestiging wordt u toegezonden. Uw award wordt op het ingevulde email adres u toe gezonden.

Nog dit. Met de lancering van het nieuwe programma , zijn afspraken gemaakt met ON7RN, beheerder van het oude BCA programma. Dit programma vervalt volledig inclusief hun referenties. maw alle oude OV-xxx vervallen en bestaan niet meer.