UBA congres te Mechelen – 9 mei

Het UBA Congres dat gepland was op 9 mei 2020 wordt eveneens afgelast en met een jaar uitgesteld. De Algemene Vergadering van de UBA van 9 mei 2020 wordt eveneens afgelast en zal vermoedelijk doorgaan in de loop van de maand september 2020. Wij zullen hierover berichten in de CQ-QSO van juli-augustus 2020.

De afdeling MCL nodigt je uit op het congres en Algemene Vergadering 2020 van UBA. Als locatie hebben we gekozen voor Technopolis in Mechelen. Technopolis is een “doe-centrum” voor wetenschap en technologie .

In Technopolis experimenteert de bezoeker zelf en leert hij op een interactieve manier bij over wetenschap en technologie vanuit het motto: “Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.” Zo kunnen vooral kinderen iets bijleren over de basisprincipes van wetenschap en technologie. Het centrum heeft meer dan 350 permanente interactieve opstellingen, gegroepeerd rond verschillende thema’s, zoals “Lucht & Wind”, “Bouwstenen”, “Waterkant”, “Onzichtbaar”, “Ruimtevaart” en “Actie Reactie”. Daarnaast worden er regelmatig wetenschapsshows en demonstraties gehouden en is er jaarlijks een thematentoonstelling die de wetenschap rond een bepaald thema uitlicht.
Wij willen van deze locatie gebruik maken om onze hobby aan 3 generaties voor te stellen en interesse voor radioamateurisme en techniek voor te stellen aan het grote publiek. Het ideale moment om van het nationaal congres een familie uitstap te maken.

Om naar Technopolis (Technologielaan 1, B-2800 Mechelen) te komen

  • Met de trein: neem de trein tot het station “Mechelen”. Surf naar www.NMBS.be voor de meest recente reisinformatie. Neem aan de voorkant van het station bus 282 of 682 tot in Technopolis. Er is een busverbinding om het halfuur. Surf naar www.delijn.be voor de meest recente reisinformatie.
  • Met de wagen: Via de autosnelweg: Technopolis ligt langs de E19 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 10 Mechelen-Zuid en je rijdt rechtstreeks de grote gratis parkeerruimte op. Kom je via de ring van Mechelen? Volg dan richting het station “Mechelen”. Aan het station rijd je de viaduct over richting E19. Vlak voor de oprit van de autosnelweg zie je Technopolis liggen. GPS  N 51° 0’ 8’’    E  4° 28’ 12’’

Inpraatstation:
Een radiobegeleiding is voorzien via de repeater van Walem, ON0WAL op 439.075 MHz (shift -7.6 MHz + CTCSS: 131.8 Hz) en simplex op 145.550 MHz

Ter plaatse:
Bij uw aankomst wordt er een welkomstkoffie aangeboden. Je krijgt het programma van de dag en enkele officiële documenten en andere. Een toegangsbadge word je ook overhandigd.

Lunch
Voor degenen die willen is er mogelijkheid tot een broodjeslunch. Reservatie ter plaatse bij je aankomst tot 9.30 uur.

Receptie en avonddiner:
Zie CQ/QSO 3-4/2020 voor menukeuze en reservatie.

Voor de begeleiders en kinderen:
Er is de mogelijkheid om 9:30 tot 17:00 uur  een bezoek te brengen aan het “doe-centrum” voor wetenschap en technologie, dit aan verminderd tarief.
Op eigen initiatief kan er een bezoek gebracht worden aan de stad Mechelen en aan de Kazerne Dossin.
Vervoer naar het centrum gebeurt met eigen middelen.

In de namiddag doen we een geleid bezoek aan Koninklijke Manufactuur De Wit.  De Manufactuur herstelt waardevolle wandtapijten uit de gehele wereld/ De meest gereputeerde musea en kastelen laten hun topstukken hier reinigen en conserveren. De Manufactuur bezit bovendien een prestigieuze privécollectie wandtapijten.
LET OP: Het bezoek is gereserveerd voor de eerste 20 ingeschrevenen.

s Ochtends:
Het congres staat in het teken van verjonging en vernieuwing van het radioamateurisme.
Diverse voordrachten worden georganiseerd. Thema’s zijn de War of Frequenties, Electronic Smog – Internet of things,  Oscar 100 en de IARU.
Van 10:00 tot 12:00 uur is er mogelijkheid om deel te nemen aan de kofferbakverkoop op de parking.

Namiddag:
De namiddag is toegewijd aan de statutaire algemene vergadering.

Gans de dag:
Tentoonstelling en demonstraties van IARU Region 1 YOTA, OT5A, Oscar 100, ATV, Radiomuseum Heist-op-den-Berg, BAFARA, ONFF, SOTA, …