De RSGB Hope QSO Party

De RSGB organiseert een reeks van 90 minuten durende wedstrijden in CW, SSB, RTTY en FT4.  
Deze wedstrijdserie (de RSGB Hope QSO Party) start op maandag 6 april 2020 en staat open voor alle radioamateurs. De RSGB Hope QSO Party is natuurlijk niet beperkt tot enkel maar de RSGB-leden. Iedereen kan meedoen. Het volledig overzicht vindt u terug op de RSGB website. Deze wedstrijdserie is enkel en alleen bedoeld voor vaste amateurstations met slechts één operator (single operator). Er zijn momenteel geen deelnames met meerdere operatoren tegelijk toegelaten (multi operator). Er is een vereiste om deel te nemen aan deze wedstrijdserie: alle deelnemers moeten volledig voldoen aan de opgelegde maatregelen met betrekking tot Covid-19, die momenteel worden opgelegd door de overheid.
Iedereen werkt iedereen. Een geldig QSO is niet noodzakelijk met een Brits amateurstation.  

Alle deelnemers worden aangemoedigd om “CQ HQP” of “CQ Hope QSO Party” te gebruiken in de aanroep. De RSGB zou natuurlijk graag zien dat het aantal deelnemers sterk toeneemt naarmate deze wedstrijdserie vordert. Vraag natuurlijk altijd eerst op SSB en CW of de frequentie in gebruik is voor u CQ aanroept.

Deelnemers kunnen zich concentreren op één bepaalde mode. Maar natuurlijk ook op alle vier de voorgestelde modes (CW, SSB, RTTY en FT4).   

Voor FT4 is het nieuwste WSJT-X-pakket uitstekend geschikt.

Als u vragen heeft over het contestreglement, stuur dan een e-mail naar RSGBcc

 Veel succes als u meedoet. 

Schema voor de RSGB Hope QSO Party:

DayTime (UTC)Week 1Week 2Week 3Week 4Week 5Week 6
Monday08:30 – 10:00SSBRTTYCWSSBFT4CW
Tuesday10:00 – 11:30CWSSBRTTYCWSSBFT4
Wednesday11:30 – 13:00FT4CWSSBRTTYCWSSB
Thursday13:00 – 14:30SSBFT4CWSSBRTTYCW
Friday14:30 – 16:00CWSSBFT4CWSSBRTTY

Meer details vindt u in de RSGB HF Contest Calendar

Het reglement vindt u op de RSGB website

Bron