SDR Academy online

Zoals de meeste onder u weten staat voor vrijdag 26 t.e.m. zondag 28 juniĀ  ‘HAM RADIO ONLINE’ op het programma: de “online” versie van de HAM RADIO hambeurs in Friedrichshafen die wegens alom-bekende redenen niet kan doorgaan in haar normale vorm.

Traditiegetrouw gaat de zaterdag van de hambeurs ook de “SDR Academy” door, een conferentie over -zoals de naam het zegt- Software Defined Radio. SDR wordt steeds meer een standaard onderdeel van de gereedschapskist van elke radioamateur en de academy is interessant om niet enkel deze technologie te leren gebruiken, maar ook de interne werking ervan te begrijpen en desnoods eigen SDR toepassingen te ontwikkelen.

Ook de SDRA gaat dit jaar online, en dat niet enkel op zaterdag 27 juni, maar ook op zondag 28 juni. Net door het feit dat de conferentie dit jaar online doorgaat heeft de organisatie zoveel voorstellen voor een presentatie ontvangen dat ze beslist hebben om de Academy over twee dagen te spreiden.

SDRA zal via haar YouTube kanaal de presentaties online streamen, met een beperkte mogelijkheid om vragen te stellen na elke presentatie.