Evenementen en voorwaarden

Beste vereniging,

Sinds 1 september vallen zo goed als alle beperkingen weg voor het gebruik van onze zalen.

We geven hieronder graag een update mee over wat terug mogelijk is in onze zalen voor deze maand.

Het respecteren van de zes gouden regels blijft nog steeds centraal staan en daarnaast blijft het aangewezen om maximaal de ‘tien tips’ toe te passen om voorzichtigheid in de sociale contacten te bewaren.

Je kan deze regels en tips terug vinden in de 1e bijlage).

Alle inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector zijn terug open. Zij moeten hiervoor minimale regels en de toepasselijke protocollen respecteren.

Je kan deze minimale regels en de toepasselijke protocollen terugvinden in de 2e bijlage.

Tot en met 30 september 2021, kunnen evenementen, culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en trainingen, en congressen doorgaan zonder specifieke maatregelen, wanneer het aantal aanwezigen minder is dan 200 personen binnen of 400 personen buiten.

Vanaf 1 oktober 2021, kunnen evenementen, culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en trainingen, en congressen doorgaan zonder specifieke maatregelen, wanneer het aantal aanwezigen minder is dan 500 personen binnen of 750 personen buiten.

Het aantal personen waarmee je mag samenkomen is dus niet langer beperkt, met uitzondering van:

– de refters in de twee stedelijke scholen Gavertje Vier en De Droomballon, zij mogen volgens de Agodi regelgeving nog steeds geen derden in hun gebouwen toelaten.

– de lokalen waarvan de maximumcapaciteit 200 personen overschrijdt (oa. de polyvalente zalen van OC Troelant, De Klavers en OC ’t Verschil) beperken we deze maand nog even tot het maximum van 200 personen.

Alle activiteiten in onze lokalen kunnen dus terug plaatsvinden onder de 200 personen (zonder het overschrijden van de maximumcapaciteit ikv brandveiligheid). De juiste aantallen kan je terugvinden in onze vernieuwde Brochure zalen voor verenigingen

Wanneer jullie een activiteit willen inplannen waarbij je publiek uitnodigt én eten of dranken voorziet, gelden er andere richtlijnen en is het horecaprotocol van toepassing.

Uitgezonderd wanneer dit alleen onder de deelnemers is, bv. bar na de repetitie, dranken bij vergaderingen…is het horecaprotocol niet van toepassing.

Van zodra je dus publiek uitnodigt om te eten en te drinken (bv. bar na een concert, eetfestijn) is dit een evenement en moet je dus het horecaprotocol volgen!  

Het horecaprotocol verplicht hierbij het voorzien van een CO² meter. Dit werd ondertussen door onze technische diensten gerealiseerd in de meeste van onze lokalen en wordt zo snel mogelijk voor al onze lokalen in orde gebracht.

Opgelet! in volgende gebouwen bevindt zich een ingebouwd luchtregulatie systeem, waarbij automatisch verse lucht aangevoerd wordt en mogen deuren en ramen niet open in OC Troelant en de Paterskerk

Het invullen van een CERM is niet langer verplicht voor evenementen, culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en trainingen, en congressen.

Niettegenstaande blijft dit een handig instrument om na te gaan of je jouw activiteit corona-veilig kan organiseren. Het blijft dus een aanrader.
Meer info over het horecaprotocol en CERM vind je in 3e bijlage.

Voor evenementen geldt de normale procedure en dien je een aanvraag in via https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/cultuur-en-vrije-tijd/evenementen-activiteiten/zelf-een-evenement-organiseren/administratie-en-vergunningen