Techniek Academie

Misschien kennen jullie de www.techniekacademie.be …. reeds heel wat radioamateurs werken samen met onze Techniekacademie.Op woensdagmiddag (meestal – soms ook vrijdagavond of zaterdagmorgen) voorzien wij 8 technische workshops voor kinderen van 8-10 jaar en 10-12 jaar. We doen dit in 108 gemeenten voor een 5.000 tal kinderen. Allemaal geïnteresseerde kinderen die iets doen met hout, elektriciteit, bouw, textiel, elektronica, mechanica, robotica.Het kunnen later goede radioamateurs worden … maar natuurlijk kunnen het ook technici worden, … hopelijk kunnen ze het knelpuntberoep van techniek opvullen.
Deze workshops (een beetje theorie en praktisch iets maken) worden door reeds een 350-talvrijwilligers techniekcoaches gegeven (2 coaches voor een groep van 20 kinderen).Maar we hebben er nog extra nodig.Vandaar dat ik me graag tot jullie richt: kan je alle clubvoorzitters dit bericht doorsturen aub … wie weet dat er onder jullie leden mensen zijn die goesting hebben om ook techniekcoach te worden.Wij voorzien hen de cursus, powerpoint, filmpje, materiaal gereedschap, tips, ondersteuning … en een vrijwilligersvergoeding van €36,42 netto per sessie.
Zie www.techniekacademie.be/coach of zie i bijlage.
Als er dan iemand geïnteresseerd is, laat het me weten (via e-mail of telefonisch); ik leg dan wel alles uit.

Rik HostynCoördinator 

Techniekacademie Hogeschool VIVES | Associatie KU Leuven

Doorniksesteenweg 145 | 8500 KORTRIJK

tel.          + 32 56 26 40 10 gsm         + 32 496 54 86 34e-mail      web        www.techniekacademie.be – www.techniekacademiethuis.be