SDR op de workshop

Maarten ( tot nu toe nog  ON3LOL) heeft een demonstratie gegeven over SDR :

De eerst klip die we moesten omzeilen is de installatie ervan . Niet alle combinaties van laptops met hun besturingsprogramma gaven direct resultaat . Omdat de soft van SDR# ook mee-evolueert hadden we problemen met een laptop die nog op XP draaide .De distributie van een goed antennnesignaal moet ook nog herbekeken worden maar we weten dat het storingsniveau in en rond de shack alles behalve goed is . Het grote knelpunt blijkt toch het herkennen van de dongle te zijn . Voor de mensen die verder willen experimenteren is hier een uitleg . Let erop dat er een paar voorwaarden moeten vervult zijn om alles goed te laten draaien  Klik om verder te lezen

Hieronder de link

RTL-SDR

Dit is belangrijk om eens na te kijken in uw PC of het aanwezig is ( kijken bij programma’s via control panel)

You must have the Microsoft .NET 4.6 redistributable installed to use SDRSharp. Follow the link and install the redistributable. Most Windows 10 PCs should already have this installed by default, but PCs with older operating systems may need this to be installed in order to run SDR#. Note that .NET 4.6 is not compatible with Windows XP. Note that on some computers you may also need to install the Visual C++ Runtime if it is not already installed.

 

Enkele foto’s van de workshop